“Iloitkaa aina Herrassa!”

Edellinen teksti Seuraava teksti

Kuuntele podcastina

Fil. 4:4–9

4 Iloitkaa aina Herrassa! Sanon vielä kerran: iloitkaa! 5 Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on jo lähellä. 6 Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. 7 Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa.

8 Lopuksi, veljet, ajatelkaa kaikkea mikä on totta, mikä on kunnioitettavaa, mikä oikeaa, puhdasta, rakastettavaa ja kaunista, mikä vain on hyvää ja ansaitsee kiitoksen. 9 Tehkää sitä, mitä olette minulta oppineet ja vastaanottaneet, mitä olette minulta kuulleet ja minusta nähneet. Silloin rauhan Jumala on oleva teidän kanssanne.

Lue laajemmin: Fil. 4:2–9

2 Kehotan Euodiaa ja Syntykeä elämään sovussa Herraa palvellen. 3 Pyydän myös sinua, uskollinen työtoverini, auttamaan näitä naisia, jotka ovat minun kanssani taistelleet evankeliumin puolesta samoin kuin Clemens ja muutkin työtoverini, joiden kaikkien nimet ovat elämän kirjassa. 4 Iloitkaa aina Herrassa! Sanon vielä kerran: iloitkaa! 5 Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on jo lähellä. 6 Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. 7 Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa.

8 Lopuksi, veljet, ajatelkaa kaikkea mikä on totta, mikä on kunnioitettavaa, mikä oikeaa, puhdasta, rakastettavaa ja kaunista, mikä vain on hyvää ja ansaitsee kiitoksen. 9 Tehkää sitä, mitä olette minulta oppineet ja vastaanottaneet, mitä olette minulta kuulleet ja minusta nähneet. Silloin rauhan Jumala on oleva teidän kanssanne.

Mikä asia ilahdutti sinua eniten kuluneen vuoden aikana?

Ilo on asia, jota kovasti tavoitellaan. Iloiset ihmiset ovat suositumpia kuin masentuneet, ilossa on energiaa. Mutta onko ilo sama asia kuin hauskuus? Onko iloisella ihmisellä aina hauskaa? Paavali kirjoitti nämä sanat vankilasta. Hän oli varma ilosta, vaikka hänen elämäntilanteensa eivät useinkaan olleet kovin hauskoja. Ilo, jota hän tunsi, oli jotain syvempää.

Ilo Herrassa on täysin ankkuroitunut Jumalaan, ei ollenkaan elämäntilanteisiin: kun muistaa, millainen Jumala on ja mitä hyvää hän minulle antaa, siitä ei voi olla iloitsematta, vaikka elämässä tapahtuisi mitä. Ihmiset yleensä pitävät siitä, mikä on puhdasta ja rakastettavaa. Paavalikin suositteli tällaista elämää, mutta sen lisäksi kehotti ihmisiä vastaanottamaan Jeesuksen elämänsä Herraksi. Tämä ei kaikille kelvannut, ja heiltä jäi puuttumaan se tärkein. Sillä vaikka eläisi kuinka hyvän ja harmonisen näköistä elämää, vain Jeesuksen yhteydessä löytyy todellinen, kestävä ilo ja rauha.

”Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa.”
Joh. 14:27
Keskustelukysymyksiä
  1. Millaisia käytännön ohjeita Paavali antaa kristityille tässä raamatunkohdassa?
  2. Mikä niistä tuntuu mielestäsi juuri nyt tärkeältä?
  3. Millaista on aito ilo?
  4. Oletko iloinen aina kun sinulla on hauskaa?
  5. Miten rauha ja ilo liittyvät toisiinsa?
Video: Ilo

Linkitetty BibleProjectin luvalla.

Edellinen teksti Seuraava teksti
Jaa sivu: