“Kristus on kuollut puolestamme, jotta saisimme elää yhdessä hänen kanssaan.”

Edellinen teksti Seuraava teksti

Kuuntele podcastina

1. Tess. 5:1–11

1 Aikamääristä teille ei tarvitse kirjoittaa, veljet, 2 sillä te tiedätte itse aivan hyvin, että Herran päivä tulee kuin varas yöllä. 3 Juuri kun ihmiset sanovat: ”Kaikki on hyvin, ei mitään hätää”, tuho kohtaa heidät äkkiarvaamatta niin kuin synnytyspoltot raskaana olevan naisen, eivätkä he pääse pakoon. 4 Mutta te, ystävät, ette elä pimeydessä, eikä tuo päivä pääse yllättämään teitä kuin varas. 5 Te kaikki olette valon ja päivän lapsia. Me emme kuulu yölle emmekä pimeydelle. 6 Emme siis saa nukkua niin kuin muut, vaan meidän on valvottava ja pysyttävä raittiina. 7 Ne, jotka nukkuvat, nukkuvat yöllä; ne, jotka juovat, ovat juovuksissa yöllä. 8 Mutta meidän, jotka kuulumme päivälle, on pysyttävä raittiina: meidän on pukeuduttava uskon ja rakkauden haarniskaan ja otettava kypäräksemme pelastuksen toivo. 9 Jumala ei ole tarkoittanut, että saisimme osaksemme vihan vaan että pelastuisimme Herramme Jeesuksen Kristuksen tullessa. 10 Kristus on kuollut puolestamme, jotta saisimme elää yhdessä hänen kanssaan, olimmepa valveilla tai kuoleman unessa. 11 Rohkaiskaa ja vahvistakaa siis toinen toistanne, ja niinhän te teettekin.

Lue laajemmin: 1. Tess. 4:13–5:11

13 Tahdomme, veljet, teidän olevan selvillä siitä, mitä tapahtuu kuoleman uneen nukkuville, jotta ette surisi niin kuin nuo toiset, joilla ei ole toivoa. 14 Jos kerran Jeesus on kuollut ja noussut kuolleista, niin kuin me uskomme, silloin Jumala myös on Jeesuksen tullessa tuova poisnukkuneet elämään yhdessä hänen kanssaan. 15 Ilmoitamme teille, mitä Herra on sanonut: Me elossa olevat, jotka saamme jäädä tänne siihen asti kun Herra tulee, emme ehdi poisnukkuneiden edelle. 16 Itse Herra laskeutuu taivaasta ylienkelin käskyhuudon kuuluessa ja Jumalan pasuunan kaikuessa, ja ensin nousevat ylös ne, jotka ovat kuolleet Kristukseen uskovina. 17 Meidät, jotka olemme vielä elossa ja täällä jäljellä, temmataan sitten yhdessä heidän kanssaan pilvissä yläilmoihin Herraa vastaan. Näin saamme olla aina Herran kanssa. 18 Rohkaiskaa siis toisianne näillä sanoilla.

5 1 Aikamääristä teille ei tarvitse kirjoittaa, veljet, 2 sillä te tiedätte itse aivan hyvin, että Herran päivä tulee kuin varas yöllä. 3 Juuri kun ihmiset sanovat: ”Kaikki on hyvin, ei mitään hätää”, tuho kohtaa heidät äkkiarvaamatta niin kuin synnytyspoltot raskaana olevan naisen, eivätkä he pääse pakoon. 4 Mutta te, ystävät, ette elä pimeydessä, eikä tuo päivä pääse yllättämään teitä kuin varas. 5 Te kaikki olette valon ja päivän lapsia. Me emme kuulu yölle emmekä pimeydelle. 6 Emme siis saa nukkua niin kuin muut, vaan meidän on valvottava ja pysyttävä raittiina. 7 Ne, jotka nukkuvat, nukkuvat yöllä; ne, jotka juovat, ovat juovuksissa yöllä. 8 Mutta meidän, jotka kuulumme päivälle, on pysyttävä raittiina: meidän on pukeuduttava uskon ja rakkauden haarniskaan ja otettava kypäräksemme pelastuksen toivo. 9 Jumala ei ole tarkoittanut, että saisimme osaksemme vihan vaan että pelastuisimme Herramme Jeesuksen Kristuksen tullessa. 10 Kristus on kuollut puolestamme, jotta saisimme elää yhdessä hänen kanssaan, olimmepa valveilla tai kuoleman unessa. 11 Rohkaiskaa ja vahvistakaa siis toinen toistanne, ja niinhän te teettekin.

Oletko joskus kokenut ikävän yllätyksen?

Lukko on murrettu, ovi on auki ja koti täydellisen kaaoksen vallassa. On kauhea yllätys huomata joutuneensa murtovarkaiden uhriksi. Pienemmässä mittakaavassa ikäviä yllätyksiä voi kokea aika useinkin. Mutta mikä on maailmankaikkeuden ikävin yllätys? Sitä ei ole vielä tapahtunut, mutta siitä Paavali kertoo. Maailman pahimman ikävän yllätyksen kokevat ne, jotka eivät ole Jumalan omia sillä hetkellä, kun Jeesus palaa takaisin. Silloin jokainen meistä määrätään ikuiseen elämään tai ikuiseen kadotukseen. Ne, jotka ovat laittaneet elämänsä ja pelastuksensa Jeesuksen varaan, saavat ikuisen elämän. Ne, jotka ovat kieltäytyneet Jumalan kutsusta ja valmiista pelastuksesta, joutuvat kadotukseen.

Tämä päivä on siis tärkeämpi kuin tuomiopäivä, sillä jo tänään on tuomiomme ratkaistu. Siksi kannattaa pyytää syntejään Jeesukselta anteeksi ja ottaa hänet vastaan tänään eikä huomenna – sillä mistä tiedämme, kuinka kauan aikaa meillä vielä on ja milloin Jeesus tulee takaisin. Jeesuksen omilla ei ole tuomiopäivänä mitään hätää, sillä hinta pahoista teoista on jo maksettu! Se on Jeesukseen uskovalle voiton päivä; hän saa elää yhdessä Jeesuksen kanssa aina ja ikuisesti.

”Valvokaa siis, sillä te ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee.”
Matt. 24:42
Keskustelukysymyksiä
  1. Mitä tarkoittaa ”valon lapsena” eläminen? Mitä kaikkea se pitää sisällään?
  2. Millä tavalla Jeesus tulee takaisin? Voimmeko koskaan tietää, milloin tämä tapahtuu?
  3. Miten voimme valmistautua Jeesuksen takaisin tulemiseen?
  4. Puhutaanko Jeesuksen paluusta mielestäsi liikaa vai liian vähän? Miksi?
  5. Vaikuttaako tietoisuus siitä, että Jeesus tulee kerran takaisin, siihen, mitä ajattelet hänestä tänään?
Video: Esittelyssä 1. kirje tessalonikalaisille

Linkitetty BibleProjectin luvalla.

Edellinen teksti Seuraava teksti
Jaa sivu: